Social Return Amsterdam op Linkedin d.d. 23-06-2021Bureau Social Return Amsterdam

Stedelijk Bureau Social Return van de gemeente Amsterdam

1w • Edited •

1 week ago

SOCIALE DUIKERS. DUIKBEDRIJF HELPT AMSTERDAMSE HORTUS. Onder de Amsterdamse Hortus Botanicus ligt een regenwateropslagtank. De exacte afmetingen waren tot voor kort onbekend en door de mogelijke aanwezigheid van giftige gassen kon dit niet zomaar worden onderzocht. Via de wijkagent werd aan de stichting Bovenwater (onderdeel van Herstelling) de vraag gesteld of ze dit konden onderzoeken. Geen vreemde vraag aangezien de stichting Bovenwater en haar partners al sinds 2020 jongeren met een bewogen en bijzondere achtergrond opleiden tot beroepsduiker. Een uniek traject.


Partnerbedrijf Qceas dat de eerste geslaagde duikers van de opleiding tot beroepsduiker van Bovenwater in vast dienst nam en samen met onder andere Max Bögl Nederland B.V.opdrachten in de Amsterdamse grachten uitvoert, zei toe de klus kosteloos te klaren. Sociaal ondernemerschap in optima forma!

Vorige week vrijdag was het zover en heeft duiker Steven de onderwaterwerkzaamheden voor Hortus Botanicus Amsterdam verricht.

De Amsterdamse Steven is een van de jonge mannen die na detentie begonnen is aan de opleiding tot beroepsduiker, die Bovenwater in opdracht van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)/ Ministerie van Justitie en Veiligheid en met financiële steun van Start Foundation, enkele keren per jaar start. Steven - die als een van de eerste de opleiding afrondde - werkt inmiddels wereldwijd als duiker op verschillende internationale projecten.